d

NOI SUNTEM ALCADI CREATIVE STUDIO

Hai sa ne cunoastem

Timisoara, Romania
+40 725 588 045

Întreținerea site-ului web și de ce este necesară

Ce este întreținerea site-ului web?

Întreținerea site-ului web este termenul folosit pentru toate procesele care asigură buna funcționare a site-ului dvs. Asigurați-vă că site-ul dvs. este întotdeauna sigur, actualizat și funcționează așa cum ar trebui, astfel încât să ofere o experiență constantă pentru utilizatori pe toate platformele și dispozitivele. Aceste procese pot acoperi întreținerea generală, securitatea, designul și actualizările de cod, consultanță și instruire.

 

De ce este necesară întreținerea unui site web?

Gândiți-vă la un site web ca la o mașină. Mașina dumneavoastră vă oferă posibilitatea de a călători unde doriți și când doriți. Fie că este pe autostradă, drumuri de țară sau centre aglomerate ale orașului, te duce peste tot.

Însă, gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu i-ați oferi niciodată mașinii ulei, apă sau combustibil. Imaginați-vă că nu ați face niciodată revizia tehnică sau că nu ați umfla niciodată anvelopele. Acea mașină nu v-ar duce prea departe. La fel și în cazul unui site web, pentru a fi fiabil, sigur și eficient, trebuie să fie supus întreținerii regulate.

Site-urile web de astăzi sunt construite cu instrumente și funcționalități care sunt într-o evoluție continuă. Companiile doresc și trebuie să-și actualizeze constant conținutul pentru a se asigura că informațiile furnizate sunt noi și relevante, optimizând astfel traficul și întrebările relevante ale utilizatorilor. Pentru a realiza acest lucru, site-ul trebuie să funcționeze fără cusur, în orice moment.

 

Ce se întâmplă dacă nu avem o soluție de întreținere a site-ului web?

Este frustrant să auzi câte povești înfricoșătoare există despre companii care și-au lansat cu succes site-urile web, dar au neglijat întreținerea acestora. Fie că agenția web nu oferă servicii de întreținere, fie că firma a încercat să economisească costuri și a rămas fără suport, situațiile sunt variate. De-a lungul anilor, am primit numeroase apeluri de la astfel de companii, confruntate cu probleme pe site-urile lor și căutând soluții imediate.

Uneori, situația poate fi simplă, necesitând doar actualizarea unui modul sau a unui plugin. În schimb, la celălalt capăt al spectrului, situația poate fi extrem de complicată. Este posibil ca site-ul să fi omis o actualizare esențială de securitate și să fi fost ulterior afectat de un atac cibernetic, distrugând site-ul și lăsând afacerea într-o situație critică, fără nicio strategie de backup. Aceste povești pot părea înfricoșătoare, însă ele sunt reale și au avut consecințe grave pentru companiile implicate.

 

Alegeți o firmă de întreținere a site-ului web care are competențele necesare.

Deși aceasta poate părea o afirmație evidentă, este uimitor cât de des întâlnim companii care se bazează pe persoane neautorizate sau, cel puțin, pe “un prieten” pentru a se ocupa de actualizări. Întreținerea unui site web implică cunoștințe și abilități într-o varietate de domenii, inclusiv actualizări CMS, remedieri, securitate cibernetică, administrare server, backup și raportare. Când căutați o firmă cu care să colaborați, optați pentru cele care oferă activ un pachet de întreținere web specializat. Acestea furnizează aceste servicii pentru că au expertiza și cunosc ceea ce este necesar.

 

Alege pachetul potrivit pentru tine.

Nu toate pachetele de întreținere web sunt la fel. Aveți nevoie de unul care funcționează pentru dvs. (sau mai degrabă, funcționează cel mai bine pentru site-ul tău). Dacă site-ul tău a fost creat cu un CMS, pachetul  va trebui să includă întreținere pentru atunci când nucleul CMS, sau unul dintre numeroasele sale pluginuri, a lansat o actualizare.
Mai mult, dacă site-ul necesită actualizări constante de design, conținut și funcționalități, dar nu aveți resursele pentru a le gestiona singur, atunci ai beneficia de un pachet care include acest tip de suport. Majoritatea pachetelor de întreținere și asistență web permit un număr de ore rezervate pentru aceasta. Așadar, discută cu compania de întreținere web și conveniți asupra unei soluții care se potrivește nevoilor tale (și ale site-ului).

 

Adu-ți găzduirea și întreținerea web într-un singur loc

Securitatea serverului este la fel de crucială pentru performanța continuă a unui site web, ca și modul în care a fost construit site-ul web. Dacă compania ta de întreținere web oferă, de asemenea, soluții de găzduire sigure și dedicate, ar putea fi logic să gestioneze și acest lucru. Și în timp ce găzduirea este un serviciu/specializare separat față de întreținerea web, totul poate fi mai eficient dacă totul este sub același acoperiș. În plus, trebuie să vă bazați doar pe o singură companie pentru a vă asigura că totul funcționează la performanță optimă.

 

Adăugarea de conținut nou

Adăugarea de conținut nou pe site-ul tau nu numai că îl menține pe vizitator la curent cu cele mai recente informații despre produsul și serviciile pe care le oferi, dar ajută și site-ul să se claseze mai favorabil de către motoarele de căutare, ceea ce, la rândul său, ajută la atragerea de noi vizitatori. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care companiile aleg să aibă un blog pe site-ul lor.
Adăugarea de conținut nou în mod regulat – fie că este vorba despre un articol săptămânal pe blog, anunțuri de știri sau documente albe descărcabile – este extrem de benefică. Desigur, s-ar putea să fie un lucru pentru care nu aveți timp, mai ales dacă ești ocupat cu munca de zi cu zi. Așadar, întreabă compania ta de întreținere web dacă oferă și crearea de conținut ca parte a pachetului.